Detta receptet räcker till 40 st lunsaringar.
5 dl grädde, gärna lite sur
5 dl grädde, gärna lite sur
2 msk potatismjöl
1,5 dl socker
2-3 msk hjorthornsalt
8 dl vetemjöl
1. Vispa den sura grädden lätt, blanda i socker, potatismjöl och hjorthornsalt och rör väl.
2. Tillsätt mjölet lite i taget tills det blir en smidig deg.
3. Knåda degen på ett mjölat bakbord, dela den i två delar.
4. Dela varje del i 20 bitar.
5. Rulla bitarna till längder och korsa de båda ändarna så att en ring formas.
6. Tryck till i skarven och skär bort de båda överflödiga ändarna.
7. Rulla degsnutten du skar bort ihop med nästa bit osv.
8. Lägg ringarna på bakpappersklädda plåtar och grädda i 200 grader i 20-25minuter.
9. Låt dem svalna på galler och lägg dem i en burk.
Läs den hjärtevärmande berättelsen om Gilberts lunsaringar
1. Vispa den sura grädden lätt, blanda i socker, potatismjöl och hjorthornsalt och rör väl.
2. Tillsätt mjölet lite i taget tills det blir en smidig deg.
3. Knåda degen på ett mjölat bakbord, dela den i två delar.
4. Dela varje del i 20 bitar.
5. Rulla bitarna till längder och korsa de båda ändarna så att en ring formas.
6. Tryck till i skarven och skär bort de båda överflödiga ändarna.
7. Rulla degsnutten du skar bort ihop med nästa bit osv.
8. Lägg ringarna på bakpappersklädda plåtar och grädda i 200 grader i 20-25minuter.
9. Låt dem svalna på galler och lägg dem i en burk.
Läs den hjärtevärmande berättelsen om Gilberts lunsaringar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar